ככה עושים את זה: דירת פנטהאוז משגעת בסגנון מודרני כפרי

סצנת עיצוב הפנים המקומית ממשיכה להפתיע ולספק לנו הרבה רגעים של נחת. והפעם, אנחנו פשוט לא נרגעים מדירת הפנטהאוז היפהפייה, שתכננה מעצבת הפנים יפעת אברמסון. הסגנון הכפרי-מודרני נגלה במלוא הדרו ומוכיח שהפכים יכולים לחיות יחד

שירן כרמל
יפעת אברמסון
יפעת אברמסון

הדיירים: זוג ושלוש בנותיהם

המיקום: מודיעין

מעבר לדירה חדשה הוא תמיד סיבה למסיבה ובמקרה של בני הזוג ושלוש בנותיהן הקטנות, שעברו לאחרונה לדירת פנטהאוז חדשה במודיעין, מדובר בחגיגה של ממש, הודות לתכנון מוקפד ונטול פשרות ואסתטיקה נפלאה עליהם אחראית מעצבת הפנים יפעת אברמסון.

"בני הזוג רכשו את דירת הפנטהאוז ישירות מהקבלן, עוד כשהיתה בשלב התכניות. הם פנו אלי על מנת שאתאים אותה לצרכיהם ואצור עבורם ועבור שלוש בנותיהם הקטנות סביבת מגורים דינמית וחווייתית", מסבירה המעצבת. "מצד אחד – ליווי משלב התוכניות, כשעוד אין חלל ממשי שניתן לראות ולהרגיש, הוא סופר מאתגר ומצד שני, סיטואציה כזאת מאפשרת להתאים את הדירה בצורה האופטימלית לכל אחד מבני המשפחה".

מבואת כניסה בסגנון מודרני כפרי

ברוכים הבאים: מבואת הכניסה המקדמת את פני הבאים מרמזת על איכות העיצוב והגימורים

מבואת כניסה בסגנון מודרני כפרי, כוננית עם שתי מגרות ומעליה מראה עגולה

בהחלטה משותפת עם בני הזוג, הסגנון משלב בהצלחה בין המודרני לכפרי וכל הבחירות נעשו בהתאם: "החלל הציבורי רוצף ריצוף אפור במראה בטון בעוד חדרי השינה חופו בפרקט, שמעניק תחושת חמימות מחבקת", אומרת אברמסון. "המטבח עוצב בגוון אפור כהה מודרני ועל מנת להוסיף לו אותו טאץ' כפרי, שילבתי בו שולחן עץ גושני וידיות מוזהבות. פלטת הצבעים בדירה מבוססת על צבעוניות קרה ומונוכרומטית על טהרת אפור, לבן, תכלת ושחור, עם נגיעות קלות של עץ וזהב, וכמובן ירוק של צמחיה".

מטבח מודרני עם נגיעות עץ המשוות לו טאץ' כפרי

עושה חשק להפשיל שרוולים ולהתחיל לבשל

מטבח מודרני עם נגיעות עץ המשוות לו טאץ' כפרי

היות ובני הזוג שיוו ליצור חלל פתוח ואוורירי ככל שניתן, הוחלט לוותר על פינת אוכל פורמלית ומרבית האירוח נעשה במרפסת הגדולה שצופה לנוף המרהיב. בתכנון החדש שולחן האוכל צמוד לאי במטבח ומשמש בעיקר לארוחות אינטימיות משפחתיות. על מנת לנטרל גודש וויזואלי, בחרה אברמסון להציב באחת מפאות השולחן, זו הפונה לכיוון הסלון, ספסל ישיבה נמוך במקום כיסאות.

מבט לחלל ציבורי בסגנון מודרני כפרי

מרשים מכל זווית שרק נביט: השימוש בספסל במקום כיסאות פתח את החלל ואיוורר אותו

מבט לחלל ציבורי בסגנון מודרני כפרי

שטח החלל הציבורי גדול ומרווח ובכל זאת, כשניגשה למלאכת התכנון, הבינה המעצבת שהתכנון הקבלני אינו מספק פתרון אמיתי לעמדת מולטימדיה, שתיטמע בחלל בטבעיות. "לאחר שבדקנו אופציות שונות, בחרנו בחירה שעל פניו אינה טריוויאלית – ויתרנו על אחד החלונות בחדר המגורים" היא מסבירה. "ההחלטה הסופית התקבלה רק אחרי שמעטפת הדירה כבר נבנתה ויכולנו לבדוק הלכה למעשה בשטח, שהנוף הנשקף מבעד לחלונות האחרים מרשים דיו ושהוויתור על החלון אכן יאפשר לנו לתכנן את חלל המגורים האולטימטיבי עבורם. כך, בשלב תכנון הרהיטים, חלקו הפנימי של החלון, זה הפונה לתוך הדירה, חופה קיר גבס בו מוקמה הטלוויזיה".

קיר מולטימדיה

המיקום המושלם: הם אומנם ויתרו על חלון אך זכו בפינת מולטימדיה שממוקמת בדיוק במקום הנכון

קיר מולטימדיה

עבור חדר המגורים בחרה המעצבת ריהוט קליל עשוי מתכת, שמשתלב היטב עם המעטפת המונוכרומטית והאווירה האוורירית והקלילה שמאפיינת את האזור כולו. מסביב שולבו פריטים מקש וצמחיה, כדי להוסיף חום לקרירות של המתכת השחורה. בתוך כך, תכנון הדירה החל טרום תקופת הקורונה ומה שתוכנן תחילה כפינת עבודה מינימלית הפך בפועל לפינת עבודה נוחה ומרווחת, שמאפשרת לעבוד מהבית שעות רבות. לבקשת הלקוחות הפינה תוכננה כחלק מהאזור הציבורי בבית ומי שעובד בה יכול לשמוע את המתרחש בחללים השונים. עם זאת, שולחן העבודה נותר חבוי מהעין, כל הניירת שעליו נותרת מוסתרת וכך נשמר המראה המסוגנן בכל רגע נתון.

מבט לסלון ומבעדו פינת עבודה מוצנעת חלקית

הסלון ומיד אחריו פינת עבודה שמהווה חלק מהחלל הציבורי ובה שולחן חבוי מהעין

מבט לסלון ומבעדו פינת עבודה מוצנעת חלקית

שרותי האורחים וחדר הרחצה של ההורים עוצבו גם הם באותו סגנון כפרי-מודרני ומשלבים בין צבעוניות מודרנית לנגיעות עץ שמוסיפות רוך וחום. גם בהם השכילה אברמסון לשלב נגיעות כהות, שמוסיפות תחכום ועניין לחלל.

שירותי אורחים בסגנון מודרני כפרי

שרותי האורחים משלבים בין צבעוניות מודרנית לנגיעות עץ שמוסיפות רוך וחום

שירותי אורחים בסגנון מודרני כפרי
חדר רחצה במאסטר הורים

כמה סטייל... מבט לחדר הרחצה במאסטר ההורים

חדר רחצה במאסטר הורים

חדר השינה של בני הזוג עוצב בפלטת הצבעים השולטת ברחבי הדירה בתוספת נגיעות של ירוק מעושן בקיר גב המיטה, שנצבע עד מעבר לקו התקרה על מנת לייצר תחושה שהמיטה נמצאת במעין נישה שעוטפת אותה.

חדר שינה הורים

נישה צבעונית עוטפת את אזור השינה

חדר שינה הורים

חדר הרחצה של הבנות, שונה ביחס לתכנון המקורי: האסלה הועברה לצד השני על מנת ליצור עבורן ארון אחסון גדול ככל שניתן. הציר שנוצר איפשר לאברמסון לתכנן עבורן שני כיורים על מנת להקל ולו במעט על העומס בשעות הבוקר. כל אחת מהבנות זכתה לשלוש מגרות אישיות משלה. בחלל זה הסגנון הכפרי הוא השולט. כדי להוסיף מימד של צבע בחרה המעצבת ברצפה מצוירת ואביזרים מוזהבים, והארון נצבע בירוק.

חדר רחצה כללי ובו ארון אמבט בגוון ירוק מרווה

גם להן מגיע: חדר רחצה אופטימלי תוכנן עבור הבנות

חדר רחצה כללי ובו ארון אמבט בגוון ירוק מרווה

המרפסת הגדולה חולקה לאזורי פעילות שונים: אזורי ישיבה ואכילה, פינות משחק, וכמובן, שפע של אחסון. "על אף הפונקציות הרבות ששילבנו בה, שטחה הגדול מאפשר לה להישאר מרווחת מאוד. בחרנו לתת לנוף הטבעי את הכבוד הראוי לו ובחרנו במערך צמחיה, שלא תסתיר אותו. הגינון הגבוה תוכנן בפאות המרפסת וגם שם הותרנו די מרווחים נטולי צמחיה מהם ניתן להשקיף לעבר הנוף האורבני והאופק שאינו נגמר".

מרפסת המחולקת לאזורים

עוצרת נשימה: המרפסת חולקה לאזורי פעילות שונים ונהנית מנוף אינסופי

מרפסת המחולקת לאזורים

"זהו פרויקט שממחיש היטב עד כמה תכנון מוקדם יכול להשפיע על התוצאה הסופית" מסכמת אברמסון. "ללא התכנון לפרטי פרטים כבר משלב התכניות, והשינויים שיכולנו לערוך בשלבים ראשוניים, סביר שהתוצאה היה מוצלחת פחות מזאת שהתקבלה. לניתוח הצרכים, הרצונות והדברים שחשובים באמת לכל אחת ואחד מבני הבית יש חשיבות מכרעת והיא משפיעה באופן ישיר על ההתנהלות היום-יומית. הדיוק ותשומת הלב לפרטים הם שהופכים את הבתים שלנו למקום שנעים לחיות בו, לארח וליהנות ממנו 24 שעות ביממה".

 

הקליקו לעוד מידע על פועלה של יפעת אברמסון, ותהנו מפרויקטים בעיצוב מודרני כפרי

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף וכלים סניטריים: זהבי עצמון
מטבח: מטבחי נובו
ריהוט סלון: אסף רהיטים
תאורה: שקע ותקע

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...