בתכנון מטבח קיימת חשיבות למיקום המדיח, הכיריים ועמדת הכיור, המקרר והארון הגבוה שיכיל את מכשירי החשמל הקטנים. מי שחושב על הכול לא ישכח גם את עמדת המיקסר, המים המסוננים ואפילו את מכונת הקפה. אבל יש פרטים קטנים שמגלים רק לאחר מעשה, ומבינים שהתכנון לא היה מושלם. מה צריך להביא בחשבון בנוסף לכל אלה?
מגירות יכולות להיפתח ללא הפרעה
כשהמטבח מתוכנן כרי"ש או כחי"ת, קיים מפגש ארונות וכאן יש לשים לב למיקום המגירות. נכון שכפותחים מגירה אחת, השנייה צריכה להיסגר, אבל רצוי להקפיד שאם אחת שימושית מאוד, שהשנייה לא תחייב פתיחה תכופה גם היא. לעמוד מול הארון ולפתוח ולסגור שוב ושוב מגירות "מתנגשות" כדי להוציא פעם כפית ופעם מלח יכול להתיש גם את הספורטאים שבבשלנים. עדיף להרחיק מגירות מאזור המפגש ואם אין ברירה, למקם באזור זה ארון עם אביזרים פחות נדרשים.