מטבח עם אי
אי במטבח הפך לאלמנט כל כך נפוץ, עד שבשנים האחרונות אנחנו לוקחים את קיומו כמעט כמובן מאליו. אי במטבח הוא לא רק בחירה סגנונית, אלא פרט שמשפיע רבות על אופן ההתנהלות במטבח.
לפי מעצבת הפנים רויטל רודצקי, אי במטבח הוא פתרון שכיח כיוון שהוא עונה על פונקציות רבות. האי משמש כמשטח עבודה, מייצר מקומות אחסון ופעמים רבות גם מהווה ציר מרכזי בחלל. באחד הפרויקטים שעיצבה רויטל, הוחלט לוותר לגמרי על פינת האוכל, ולהפוך את האי למקום שסביבו מתכנסת כל המשפחה – גם בארוחות יומיומיות וגם באירוח.
מעצבת הפנים ריקי אלעזר מסכימה גם כן שהאי הוא המוקד של המטבח. בפרויקט שעיצבה בשיתוף מיכל לפיד, האי מהווה מעין כיכר שסביבה מתנהלת התנועה במטבח. בנוסף, האי מסייע בהגדרת החללים השונים, בכך שהוא חוצץ בין המטבח לסלון. "הבחירה לשים אי במטבח לא צריכה להיות מאולצת או אופנתית", מוסיפה ריקי. "אני מאמינה שאי במטבח צריך לשרת מטרה, ולאפשר תנועה נוחה וזרימה נעימה בחלל".
מעצבת הפנים שיר ארצי מתייחסת גם היא לריבוי השימושים שיש לאי במטבח. באחד הפרויקטים שלה, האי משמש גם כשטח עבודה וגם כמקום אחסון, ואף תורם לנראות של המטבח. "האי שתוכנן כולל מגירות המשמשות לאחסון וחלק פתוח המיועד לאביזרים וספרי בישול", מתארת שיר. "בהמשך אליו יש שולחן במראה רטרו, שמשלים את מראה המטבח".
אי לדעתי הוא רהיט מיותר. הוא כמו פיל לבן שצריך לעקוף אותו בכל פעם, כדי להגיע למטבח. אכילה בסמוך לשולחן אינה דומה לאכילה בסמוך לאי, את השולחן ניתן להזיז להגדיל , לשבת מול, לפרוש מפה נעימה...האי לא ניתן להזזה ומאוד לא נעים לאכול על משטח שיש קר.