פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

לישון באלכסון: עיצוב דירת גג משפחתית

בדירה בנווה צדק נוספה גלריה שהותאמה לצורכי המשפחה, וכמו במוזיקה, תחום עיסוקו של דני מקוב הבעלים, נבחר כאן מוטיב החוזר בין כל חלקי היצירה

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור

29/04/2018
צילום: גל יצחק


השטח:
110 מ"ר
המקום: נווה צדק
עיצוב פנים: אורית קאשי ודני מקוב

 
למילוי הצורך בחדרים נפרדים לילדים שבגרו (9,13), נוצל גובה הדירה ונבנתה גלריה, אך בכדי לא לפגוע באלמנט הגובה המרשים, צומצם שטחה רק מעל המטבח. קורות הברזל אשר שימשו לבניית הגלריה נשארו גלויות ונצבעו בגוונים המשתלבים בגון הקירות ומנוגדים לתקרות שבהן הן תומכות. 
 
 
מעקה רשת מעוינים שנבחר לגרם המדרגות, היווה סמן ימני לשאר דוגמות המעוינים בבית המופיעים בחומרים וביישומים שונים: אריחי הקרמיקה במטבח וחזית הארון התלוי שמעל, רצפת האמבטיה, וכן, הקורות המקבילות שתומכות בתקרה ומדברות באותה שפה. 

סיור בבית:
 

אלומיניום: אלום התאומים רייזה
 

ריהוט: איקאה צבע: טמבור
 

מטבח: הפנינה עבודות נגרות
 

ריהוט ופינות אוכל: ביתילי
 

מדרגות ומעקות: עידן בקל
 
 
 
 
 
 

ברזים וכלים סניטריים: חלמיש
 
 
הדירה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:

פרקט: עץ הדעת
מיזוג: לוקסוס מיזוג אוויר
קבלן ועבודות  גבס: ראדה גיזמאוי
דלת כניסה: רב בריח
מאיירת: יעל נתן
צבע: טמבור

  • 16.
    סתם משגע את העיניים. ולא מעניק תוכן אמיתי. לגבי העיצוב, פחות אהבתי. החלונות בגדלים שונים ממש לא מוצלח.
  • 15.
    אולי זו דירה שלא מצטלמת טוב. הכל יצא מאוד מבולגן. המבנה נראה מטולא, אולי בגלל החלונות אולי השיפוע מוזר אולי משחק הגבהים במפלסים לא ברורים שלא עובד. הבית נראה כמו קומונה מאולתרת וחבל. העיצוב במקום לסדר את הבלאגן יצר עוד יותר חוסר אחידות. האומנות גם בבלבלה. המטבח הקודם היה יותר מתאים ויפה. לדעתי סתם זרקו כסף. פשוט היה צריך קצת לארגן אותו. אין תוכנית לכן אי אפשר לדעת איך לשפר את החלל המרכזי. מצד שני אני בטוחה שממש כיף ומגניב לחיות בבית הזה, הוא נראה בית מאושר . בית שכיף לחיות בו וזה יותר חשוב . כמה הצעות לשיפור קל- את השולחן כסא מתחת למדרגות להעף ולשים את שולחן האוכל במקביל למדרגות. התמונות במעלה המדרגות צריכות להיות מסוג אחר ותלויות אולי יותר במעלה המדרגות. נראות כמו המשך לבלאגן החלונות כרגע. . תשחקו עם זה. . יחידת הטלויזיה ממש צורמת ואם אפשר פשוט להעלים לגמרי הכי טוב. המובייל מעל הטלויזיה לא מתאים שם. הכורסה שבחלק מהתמונות ממש תקועה.
  • 14.
    דירה חמודה וכייפית, רק להוסיף כמה שטיחים וזה מוש(ללא טקסט)
    שרון | (05/02/2018)    
  • 13.
    מיטה ילד
    עינבר | (05/02/2018)    
    אשמח לדעת מאיפה המיטת ילד האפורה תודה
  • 12.
    מסכימה עם 7
    ליאת | (05/02/2018)    
    מסכימה עם 7 , קשה שלא להתייחס לכמות הבעיות בתכנון. היה ניתן להקליל יותר את האוירה במרחב. בהצלחה:)
  • 11.
    מסכימה עם 7
    ליאת | (05/01/2018)    
    מסכימה עם 7 , קשה שלא להתייחס לכמות הבעיות בתכנון. היה ניתן להקליל יותר את האוירה במרחב. בהצלחה:)
  • 10.
    מושלם
    שני | (05/01/2018)    
    עיצוב מרשים ויחד עם זאת עדין ולא המוני. תתחדשו
  • 9.
    דירה בלי טעם וריח... והאמנות על הקירות..עליבות(ללא טקסט)
    אילנה | (05/01/2018)    
  • 8.
    למה לקלקל ? היה יפה יותר ומתאים יותר לרוח השכונה(ללא טקסט)
    רמה | (05/01/2018)    
  • 7.
    החמצה.
    אדריטל | (05/01/2018)    
    העיצוב מבולגן, כהה, חסר כיוון ומיושן. לאורך הכתבה חשבתי שהתמונות מראות את ה 'לפני'. המבנה בעצמו משרה בלגאן כשבאותו חלל (הציבורי) יש כ 5 פורמטים שונים של חלונות. העיצוב היה צריך לעבוד כדי לאחד ולהרגיע, במקום זה הוא מוסיף עומס ובלגן ויזואלי. למשל דחיסת 2 כורסאות בין מיטת ההורים לקיר, באופן מיותר לגמרי שחוסם לגמרי את המעבר ובלתי שמיש בעליל. לשם מה??? כך גם שולחן כתיבה לילד שניצב חלקית מתחת לחלון אחד וחלקית מתחת לשני. הפוסטרים של אנימה במדרגות מעניקות מראה של חדר של מתבגר... החלל היחיד המוצלח (ככל שרואים מפה) הוא חדר השינה הלבן-שחור. החדר הזה נראה רענן וייחודי, וגם עכשווי.
  • 6.
    השינוי משמעותי ונראה כי הושקעה מחשבה רבה בהתיחסות לגגות המשופעים ולחלל החשוך שהיה. אשמח לראות את הדירה עם נגיעות אישיות של הדיירים.
  • 5.
    מקסים ובטוב טעם, מהיכן כסאות האוכל?(ללא טקסט)
    os | (05/01/2018)    
  • 4.
    העדפתי את זה קודם
    ללי | (05/01/2018)    
    הרבה הרבה הרבה יותר יפה לפני השיפוץ, המטבח בכל אופן . מזמין ויפה
  • 3.
    תכנון פונקציונלי
    מעצבת | (05/01/2018)    
    החלל המרכזי מתוכנן לגמרי לא נכון: פינת האוכל מפריעה למעבר למדרגות - היא היתה יכולה להיות בניצב - מקבילה למדרגות ויותר קרובה למטבח. הטלויזיה נמצאת מחוץ לסלון - היה אפשר לסובב את פינת הישיבה ולשים את הטלויזיה על הקיר האפור, מתחת לחלון של מרפסת הגג. יש הרבה חלל במרכז שהוא לגמרי לא מנוצל וחבל - הדירה גדולה ואין לזה ביטוי בפונקציות עצמן
  • 2.
    יותר יפה לפני השיפוץ.(ללא טקסט)
    מעדיפה נוחות וחמימות על פני "מודרני" | (05/01/2018)    
  • 1.
    בדירה מדהימה
    שרון | (05/01/2018)    
    וואו פשוט דירה מושלמת