מסעדת ״ני הון נובה״ של השף משה שגב
המיקום: פתח תקווה
סצנת הקולינריה בארץ חזרה לימיה היפים: אחרי שנתיים במהלכן המסעדות נותרו סגורות, ניכר כי מרביתן חזרו לתפוסה מלאה, בפרט אלה בהן פרט לתפריט מעורר השראה, מציעות עיצוב מוקפד המייצר חוויה ויזואלית הוליסטית ועוצמתית. דוגמה לכך היא מסעדת ״ני הון נובה״ הכשרה בפתח תקווה של השף המוערך משה שגב, אותה תכנן ועיצב הנדסאי האדריכלות ומעצב הפנים גיא סירוטה. הפרויקט, שנראה כאילו נגזר מעמוד השער של אחד המגזינים הנחשקים בעולם, הוא דוגמה נפלאה כיצד איזונים נכונים בין מסות, ממדים ונפחים ושילובים יוצאי הדופן בין חומרים, טקסטורות וגוונים יכולים ליצור מראה אורגני וטבעי, עתיר יוקרה ושיק.
ברוכים הבאים למסעדה שהיא ללא ספק אחת היפות והמוקפדות בעולם
הפרויקט, שמשתרע על פני שתי קומות בשטח של כ- 350 מ״ר, מחולק לשתי פונקציות שונות: בקומה התחתונה של המתחם נמצאת המסעדה ובקומה העליונה לאונג' בר: "האתגר הגדול שעמד בפנינו היה לשלב בתכנון מעבר בין שתי הקומות ולתכנן חלל שירותים גדול שיאחד בין שתיהן, מבלי לפגוע בפרטיות ובאינטימיות של כל קומה", מסביר סירוטה. "בתוך כך, נצמדנו לפרוגרמה ותכננו כמה שיותר מקומות ישיבה במסעדה, מבלי לפגוע בתכנון המטבחים, בהם יש את כל הציוד הנדרש למסעדת שף יוקרתית. בפועל הצלחנו לענות על הבריף ויצרנו, לשמחתי, את חווית האירוח הטובה ביותר".