בניין ודיור

עיצוב דירות  //  צבעונית ושמחה: עיצוב דירת קבלן מפנקת בפתח תקווה

צבעונית ושמחה: עיצוב דירת קבלן מפנקת בפתח תקווה

פינת רביצה מודולרית, נישת כניסה גדולה, קיר טלוויזיה ייחודי ויחידת שינה בנוסח מלון אירופאי: כך השפיע ביטול של חדר אחד על הדירה המשפחתית כולה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:



הדיירים:
זוג + 3 ילדים
המיקום: פתח תקווה
השטח: 140 מ"ר + 13 מ"ר מרפסת
התקציב: 275,000 שקלים
עיצוב פנים והום סטיילינג: יעל שביט 

 
כבר בשלב רכישת הדירה נשקל ביטול אחד החדרים הסמוכים לחלל הציבורי על מנת להגדילו. לאחר הצגת מספר חלופות תכנון, הוחלט לבטל את החדר שממוקם בין הסלון לחדר השינה של ההורים, מה שאיפשר הגדלה של אזור האירוח בסלון וגם הגדלה של יחידת ההורים ושל חדר הרחצה בה.
 
 
דרישת הדיירים הייתה לריבוי מקומות אחסון, תוך חשיבה מדוקדקת למיקומו של כל פריט. תכנון החשמל בבית בוצע תוך חשיבה לטווח הרחוק בו התאומים יעברו לחדרים נפרדים. אם המשפחה חלמה על בית צבעוני ושמח, כזה שכיף להיכנס אליו בסופו של יום. פלטת הצבעים של הבית נקבעה כבר בשלב מוקדם של התהליך תוך כדי שוטטות משותפת של המעצבת והדיירת בפינטרסט. על מנת לנצל את החלל באופן מקסימלי, תוכננה נישה גדולה בסמוך לדלת הכניסה המשמשת לאחסון. ארון הכניסה נצבע בצבע חרדלי חזק ותוכננה בו נישה פתוחה להצגת חפצי נוי.
 

תאורה- אורל תאורה
 
במטבח מיקום הקיר התוחם את המטבח הועבר לצד המקביל, מה שאיפשר יצירת קיר ארונות גבוהים אשר המכיל ארון שירות, מזווה, יחידת בילט אין ומקרר. יתר השטח נפתח לחלל הציבורי ונמתח לכיוונו, כאשר במיקום המקורי של פינת האוכל תוכנן חצי אי גדול המשמש את המשפחה ביום יום כשולחן אוכל ובעת אירוח כבופה.
 
 
 
הסלון, אשר הוגדל כתוצאה מביטול החדר השישי, הפך לגדול ומרווח. נבחרו פתרונות ישיבה מפנקים ובגדלים לא סטנדרטיים הפרופורציונליים לחלל. קיר הטלוויזיה בולט עם הכניסה לבית ועל כן הייתה חשיבות בתכנונו הייחודי. מאחר שהוא ממוקם באלכסון לארון הכניסה, עוצב הקיר בצבעים זהים אך במינונים הפוכים. חזיתות בחירוט דומה יוצרות קשר בין הפריטים.
 

שטיחים- השטיח האדום
 

ריהוט – אריק דיזיין
 
 
יחידת המתבגר הממוקמת בסמוך לסלון ולדלת הכניסה הוסבה להיות חדר רב תכליתי, המשמש למשחקים ולימודים. החדר, הסמוך לסלון והמטבח, מאפשר את קרבת הילדים להורים במהלך שעות אחר הצהריים והערב ומרכז את מרבית הפעילות בבית באזור החלל המרכזי, כך שנוצרת הפרדה פיזית ברורה בין האזור הציבורי לאזורים הפרטיים. אלמנט מיוחד בחדר המשחקים הינו פינת רביצה בהתאמה אישית אשר יתרונה הגדול הוא במודולריות שלה. כאשר באים חברים לישון, הכריות העליונות מורדות לרצפה ופינת הרביצה הופכת למשטח שינה גדול לכל הילדים. כל משחקי הילדים מאוחסנים בספריית מדפים צבעונית ממתכת שיוצרה בהתאמה אישית לגודל הנישה. 
 

פינת רביצה בחדר משחקים- סיטקה
 
 
תכנון מחדש של יחידת המאסטר כלל הרחבת חדר הרחצה, שינוי מיקומים מקוריים ושימוש בנישה שנוצרה כתוצאה מהימצאותו של קיר הדף לתכנון ארון פינתי. גם חלקו השני של הארון נתחם בקיר, מה שאיפשר מיקום שקעי החשמל על הקירות המקבילים למיטה ותכנון מיטה שראשה ברוחב הקיר כולו. יחידת המאסטר היא גולת הכותרת בבית ועוצבה בסגנון של מלון אירופאי קלאסי, עם שילוב אלמנטים מודרניים. 
 
 
 
חדר השינה של הבת הבכורה בת ה-7 הוא החדר היחיד אליו עברה מיטה קיימת, כשאופי המיטה היווה בסיס להלבשת החדר כולו. פלטת הצבעים שנבחרה כרקע לחדר זה הינה טורקיז ואפרסק עם נגיעות זהב. נבחר טפט רומנטי של פרחים וציפורים המכיל את הצבעוניות הנבחרת וקירות החדר נצבעו בצבע אפרסק תואם. הארון תוכנן ובוצע בהתאמה אישית למידות הנישה, כשגם בו עוצבה נישה פתוחה בצבע זהב לתמרוקים ופרטי נוי שילדות אוהבות להציג. יחידת השולחן והכוורת נרכשו בסגנון ובצבע תואמים ואת המראה משלימים גוף תאורה ואביזרי נוי בצבע זהב.
 

פרקטים- דומוס נייצ'ר
 
 
חדר השינה של התאומים נמצא בסמוך לחדר הבת הבכורה, שעקב גילם הצעיר חולקים חדר אשר ניצול שטחו הטוב ביותר התקבל מהצבת מיטת קומתיים. מיטת הקומתיים והארון נרכשו במידות סטנדרטיות ובצבע לבן, המתקבל נהדר על רקע טפט הפסים הצבעוני והרקע התכלכל הבהיר בו נצבעו יתר קירות החדר. לחדר נוספו פינת קריאה ושטיח פרוותי וכייפי.
 
 
חדרי הרחצה תוכננו במידת האפשר בסטנדרט הקבלני, למעט ריצוף וחיפוי מיכל ההדחה בחדר הרחצה של יחידת המאסטר וחיפוי מיכל הרחצה בחדר הרחצה הכללי. הרחבת חדר הרחצה ביחידת המאסטר אפשרה תכנון יחידת ארון כיור רחבה. ליחידת הנגרות הותאם כיור מונח בצורניות א-סימטרית, היוצר עניין ומחמיא לחלל. 
 
 
 

ריצוף, חיפויים וסניטריה- נגב קרמיקה
 
הכניסה למרפסת מתבצעת דרך הסלון. צבעוניות פינת הישיבה מתקשרת עם פרטי הנגרות בחלל הציבורי ולכן משמשת המשך טבעי לחלל זה.
 

עוד בנושא

עיצוב דירות

בית הנופש בעיר הגדולה


בני זוג מהצפון רכשו דירה בתל אביב אותה ביקשו להתאים עבור צרכיהם, כך שתשמש אותם בחופשות ובסופי שבוע בעיר. התוצאה משלבת מראה פתוח ואוורירי, לצד אווירת לופט ותחושת חופש מפנקת

עיצוב דירות

הטוב משני העולמות: עיצוב מודרני עם זיקה דתית


דירת קבלן בגבעת שמואל זכתה לעיצוב חדש ומרענן, שמביא לידי ביטוי את אופייה הייחודי של המשפחה, ומשלב באופן הרמוני בין דת לחיים מודרניים

עיצוב דירות

מלכת מלכי ישראל: מניו יורק ולונדון לכיכר רבין


הדיירת עזבה מגורים בניו יורק ובלונדון לטובת תל אביב. את הפרק החדש בחייה היא בחרה להעביר במרכז המזוהה ביותר עם העיר - כיכר רבין

עיצוב דירות

מודרני, יוקרתי ומתאים גם לילדים


המשפחה ביקשה קו מודרני, יוקרתי ומינימליסטי. המעצבת הלכה עם העיצוב צעד אחד קדימה והוא נוכח לא רק בסלון אלא גם בחדרי הילדים

תגובות

זה גבעת שמואל

מעצבת בשקל שלושים
הכל בנאלי וחוזר על עצמו שום דבר לא מראה על חשיבה פרקטית למה לווצר על חדר ולהשכין שני ילדים בחדר

עיצוב משעמם

לא אהבתי
חדר השינה מזעזע לטעמי, לא משרה רוגע, טפט שעושה בלגן בעיניים ומקטין את החדר. חדרי הילדים נחמדים וגם חדר המשחקים, אבל אנינלא רואה אלמנטים עיצוביים מיוחדים בדירה הזאת. נראה כאילו לא לקחו בעל מקצוע

נחמד פרט לטפט בחדר השינה שעושה סחרחורת
נחמד, אבל הטפט בחדר השינה קופץ לעיניים בתנועתיות הצבעונית שבו ויוצר תחושה של סחרחורת

נוראי עשה לי בלגן בראש

אחר, שונה, מעז ומהנה... - תיהנו

הציור
בית מקסים, בול! רציתי לשאול מאיפה הציור של העיר על הקיר?

אהבתי מאוד. ממש מקסים ועושה חשק לגור בה

במילה אחת: מזעזע

מקסים
צבעוני, נעים מקסים

בית צבעוני וצעיר
רעיון מצוין להגדיל את חלל האירוח על חשבון החדרים . לא אהבתי את הטפט בחדר השינה של ההורים. יוצר חוסר שקט שאינו מתאים לדעתי לחדר שינה

האמת? אחת הדירות המכוערות ביותר שראיתי אי פעם.

קיבלתי סחרחורת מכל הצבעים

מורכב
בחלל הציבורי יש צבעוניות יפה ומשמחת. בחדרי השינה הטפט איומים! במיוחד בחדר ההורים, הטפט מעניק אפקט של מחלת ים. לא מבין איך אפשר לנוח ככה...

מנורות ואביזרים- איפה קונים
מנורות ואביזרים- איפה קונים

הייתה דירת קבלן ונשארה דירת קבלן
בתחפושת

למה לבטל חדר ולהכניס שני ילדים בחדר אחד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *